top of page
  • İnşaat Mühendisi

Dış Cephe Sıva ve Dış Cephe Montajı

Dış cephede işlem yapabilmemiz için öncelikle hem işe hemde İSG önlemlerine uygun biçimde iskele sistemi seçmemiz gerekmektedir.


Dış cephede kullanacağımız iskeleyi, iskele montajında dikkat etmemiz gereken hususları ve alacağımız önlemleri "Dış cephe iskelesi" yazımızda inceleyebilirsiniz.

Dış cephe iskelesi yazımızı okumak için tıklayınız.



Yapımızın enerji kaybını önlemek için yapımıza ses ve ısı izolasyonu yapmamız gerekmektedir. Bu mantolama işlemi XPS, EPS veya taş yünü gibi malzemelerle yapılabilmektedir.

Dış cephe mantolama, insan yaşamını daha konforlu bir noktaya taşımak adına oldukça değerlidir. Bu nedenle de mantolama hizmetlerinin tercih edilmesinde avantaj elde etme anlayışı hakimdir. Özellikle de yaşamı kolaylaştırmak ve daha konforlu bir yaşama olanak sağlamak adına bu çözümlerden yararlanmalısınız. Dış cephe mantolamanın faydalarını, mantolama türlerini ve bu uygulamaları yaparken dikkat etmemiz gereken hususları "Dış Cephe Mantolama" yazımızda inceleyebilirsiniz.


Dış Cephe Mantolama yazımızı okumak için tıklayınız.


Kaba sıva; bina yapım esnasında, duvarlar yapıldıktan sonra duvarların dış etkilerden, (yağmur, don, güneş gibi) korunması, binanın ömrünü uzatması gibi unsurların yanında sıva ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır. Kaba sıva harçları istenilen amaca göre farklı malzemelerle yapılabilir. "Dış Cephe Sıva" yazımızda sıva çeşitlerini nasıl uygulanması gerektiğini ve dikkat etmemiz gereken hususları inceleyebilirsiniz.


"Dış Cephe Sıva" yazımızı okumak için tıklayınız.



Dış cephe mekanik montaj sistemi (giydirme cephe sistemi), dış cepheye uygulanacak kaplama malzemesinin bina yüzeyine çeşitli metal ankraj elemanları ile sabitlenmesi yöntemidir. Bu yöntemde, dış cepheye uygulanacak her bir kaplama malzemesi birbirinden bağımsız olarak binaya sabitlenmektedir. Dış cephe için bir çok farklı ürün çeşidi kullanılabilir. Bazı yapılarda dış cephe sıvası yapıldıktan sonra direk boyama işlemi yapılıp bina kullanımına geçiliyor. Dış cephe binamıza daha estetik görünüm sağlayacak olup maliyet açısından fazladan yük bindirecektir. Bu yüzden bazı müteahhitler binalarda dış cephe kaplaması yerine söve ve boya kullanıp maliyeti düşürmeyi hedeflemektedir.


Dış cephede kullanılan bazı malzemeler ise;


Alüminyum kompozit, Mermer, Amerikan Siding, Sinterflex, Betopan, Cam ve Mozaik kaplama gibi uygulamalar yapılmaktadır.


Biz son zamanlarda kullanımı sıklıkla görülen Alüminyum kompozit ve sinterflex uygulamalarını inceleyeceğiz.


Bu cephe sistemlerini incelemek için "Dış Cephe" yazımızı okuyabilirsiniz. Dış cephe yazımızı incelemek için tıklayınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page